Blackburn 1-1 Newcastle

Rapporten die Goedkope voetbaltenues Newcastle Vereist strafschop tegen geïnspireerd Blackburn Rovers op Ewood Park; Anthony Gordons tweede helft opener tenietgedaan door Sam Szmodics’ zesde FA Cup-doelpunt van het seizoen; Martin Dubravka redt twee strafschoppen in de shootout als Ma

Rapporten die Goedkope voetbaltenues Newcastle Vereist strafschop tegen geïnspireerd Blackburn Rovers op Ewood Park; Anthony Gordons tweede helft opener tenietgedaan door Sam Szmodics’ zesde FA Cup-doelpunt van het seizoen; Martin Dubravka redt twee strafschoppen in de shootout als Magpies doorgaan

Martin Dubravka maakte twee reddingen toen Goedkope Newcastle voetbalsets kinderen versloeg Blackburn met 4-3 op strafschoppen na een 1-1 gelijkspel in een overtuigende FA Cup vijfde ronde op Ewood Park op dinsdag.

De doelman van Newcastle weigerde Sammie Szmodics en Dom Hyam vanaf de stip om een zenuwslopende overwinning veilig te stellen, nadat de Premier League-ploeg helemaal naar de 16e plaats in het Sky Bet Championship was verwezen.

Blackburn had grote delen van de wedstrijd de overhand, maar kwam op achterstand toen Anthony Gordon na 71 minuten de gelijkmaker maakte.

Rovers sloeg terug en dwong extra tijd af met een gelijkmaker van de indrukwekkende Szmodics, maar geen van beide ploegen kon een winnaar vinden totdat het aankwam op strafschoppen om het resultaat te beslissen.

Eddie Howe zei: “Het was duidelijk dat er veel afhing van het resultaat, dus ik vond dat de spelers briljant met het moment omgingen, de keeper en de veldspelers die de strafschoppen namen.

Hoe Goedkope Newcastle voetbalshirts kinderen voorbij het dappere Blackburn

De wedstrijd werd met 15 minuten uitgesteld om alle fans de kans te geven het veld op te komen en kwam zo traag op gang dat het eerste wat opviel een protest was tegen een tennisbal van Blackburn-fans.

Supporters die gefrustreerd waren over het feit dat de club nog steeds eigendom is van het Indiase pluimveebedrijf Venky’s, dat al 14 jaar bestaat, gooiden in de 14e minuut symbolisch ballen op het veld.

Het oponthoud was kort en toen de actie werd hervat, was het Blackburn dat sneller toesloeg.

Szmodics was de belangrijkste man voor gevaar voor Rovers en kwam dichtbij met een schot in het zijnet.

Tyrhys Dolan brak het strafschopgebied in en zorgde voor een goede redding van Dubravka, die de bal met zijn vingertoppen langs Szmodics tikte.

Szmodics probeerde het vervolgens van grote afstand en vond alleen de keeper, voordat hij Fabian Schar versloeg en Dubravka opnieuw op de proef stelde.

Newcastle had voor rust weinig te bieden, afgezien van een hoekschop van Sean Longstaff die Aynsley Pears niet in de problemen bracht.

Rovers begon feller aan de tweede helft en Dolan bracht Dubravka opnieuw in actie met een ferme treffer vanaf de rand van het strafschopgebied.

Newcastle-manager Howe veranderde de balans net na het uur toen hij Miguel Almiron, Lewis Miley en Ashley Barnes liet invallen in een driedubbele wissel.

De Magpies begonnen het heft in handen te nemen en Blackburn werd gedwongen de wedstrijd naar zich toe te trekken nadat een kopbal van Kieran Trippier op de lijn werd geblokt.

Longstaff kopte over uit een corner en Gordon had beter recht op Pears kunnen schieten nadat hij was aangespeeld.

Gordon maakte het goed toen hij 19 minuten voor tijd doorbrak en kalm binnenschoot na een goede loopactie en keurige terugspeelbal van Almiron.

Het voelde hard voor Rovers, maar in plaats van te gaan liggen en de nederlaag te accepteren, kwamen de gastheren terug.

Newcastle kwam pas na acht minuten op voorsprong toen Arnor Sigurdsson op rechts doorbrak en Dilan Markanday uitspeelde, die een schot in eerste instantie tegen de lat knalde.

Szmodics reageerde het snelst op de rebound en loodste de stuiterende bal koelbloedig in het net.

Rovers greep op slag van rust bijna de overwinning toen een afgeketst schot van Yasin Ayari door Dubravka met de benen werd gered.

Newcastle kreeg de eerste kans in de extra tijd, maar Pears verrichtte een briljante dubbele redding om Gordon en Longstaff van dichtbij af te stoppen.

De bezoekers leken in de 112e minuut zeker van een doelpunt toen Gordon het strafschopgebied binnendrong en de bal voor de voeten van Bruno Guimares werd gelegd, maar Scott Wharton blokte op miraculeuze wijze op de lijn.

Szmodics kreeg nog een kans aan de andere kant, maar opnieuw was Dubravka alert.

Het was Dubravka die de held bleek in de shoot-out, al ging het tot de laatste trap nadat Barnes de inzet had gered door het schot van Hyam op de paal te tikken.